Den här webbplatsen har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Betala med Klarna Leverans till ombud eller hem till dörren Nyhet! Nu kan du hämta ditt paket i vår butik Öppet alla dagar 10-16

Purpurapel ’Freja’ i kruka

Purpurapel ’Freja’ i kruka

Jag tror jag tipsat om den här busken tidigare. Men eftersom jag tycker den är en så förnämlig, lättodlad, vacker och härdig så den får lite uppmärksamhet igen.

Purpurapel, Malus ’Freja’  växer i en 40 literkruka på vår balkong. Den har stått utan skydd i cirka fyra år och aldrig fått en vinterskada. Jag tycker det är så skönt när jag slipper plocka in i garaget, och sparar både rygg och tid på att välja växter som klarar att stå kvar ute.

Purpurapel 'Freja'

Purpurapeln blommar med mängder av rosa enkla blommor i maj-juni. Den tål att beskäras, men jag har bara klippa bort grenar som gått av i blåsten. Jag ger den flytande näring två gånger i månaden under april-juli. Därefter bara ny jord på ytan.

Purpurapel i kruka

Den är härdig i zon 3-4.

/ Victoria

Ett meddelande till våra amarylliskunder: Amaryllis trivs inte i minusgrader, därför rekommenderar vänligast att du tar emot leveransen så snart som möjligt när den når din dörr - detta för att säkerställa en frisk och vacker blomma.

Varukorg

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är tom