LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Zetas egna produkter

2017-01-10 | Blandat, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion, Zetas Trädgård

De senaste fyra åren har vi på Zetas arbetat med att ta fram egna produkter och frökollektioner. Det är ett mödosamt, men också ett väldigt roligt arbete att från en ide, vidare till skiss, ritning och leverantör skapa något alldeles eget.

Jag vill visa er ett urval av Zetas eget sortiment här.

Doftljusen sprider diskret och finstämd doft. Min favorit är Svart Te & Peppar. Just nu har vi ett erbjudande i webbshopen.

Luktärtskollektionen är otroligt populär, och vi har precis fått hem en leverans. Pris och sorter hittar du här.

En av de sorter jag odlade på Öland i somras heter Old Spice Miss Janet Scott. Läs mer om den här.

Snart dags att skydda de städsegröna växterna mot den starka vårsolen för att de inte ska drabbas av tjältorka. Jag har virat in min klätterros ’Hybrida’ som klättrar upp i en pergolastolpe på terrassen. Förra året frös den bort, men hoppas nu väven skyddar mot uttorkande kalla vindar. Beställ skuggväven här.

Olika redskap i mycket hög kvalite. Spade, maskrosjärn och rensjärn. En fin present att ge bort till en trädgårdsvän.

En av våra viktigaste..Humleboet. Denna ligger mig mycket varmt om hjärtat!

Hjälp till att rädda den biologiska mångfalden. Det är humlan som gör det viktiga pollineringsjobbet! Hjälp våra utrotningshotade humlor att hitta en bostad med vårt humlebo.

( Det är en pensionerad slöjdlärare som gör denna mycket fina produkt. ) Läs mer här.

Vackra vykort med motiv från trädgården.

En vacker tygbeklädd anteckningsbok. Jag använder min som dagbok för trädgården. Minnesanteckningar som växtnamn, fröer som ska repriseras, lökar som behöver kompletteras m,m.

Spara sommarens vackraste blomster. Förra året pressade jag penseer och violer som sedan klistrades på naturbrunt papper till vackra vykort och små tavlor. Ni hittar växtpressen här.

Jag har nog visat er vår krukfärg tidigare. Det var en av de produkter vi tog fram först och har funnits med ett tag. Likaså krukorna som blir mycket vackra att måla i olika blå toner. 

Ni hittar färgen här.

Vår egen kruka åldras mycket vackert både som målad och naturell.  På overkligt vackra Kullahalvön i Skåne är Peter Nilsson med familj den fjärde generationen krukmakare på samma plats. På gården arbetar man både med stengodslera och rödlera för bruksgods och använder den lokala Ugglarpsleran till krukor. Vi är otroligt stolta att de ville göra vår kruka. Ni finner krukorna här.

 

Vi har även tagit fram en egen planteringsjord och gödsel. Jag ska berätta mer om den när vi känner vårsolen på näsan och ser snökrokusen träda fram ur myllan.

Kram V

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0