LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vinterförvarade växter i kruka

2018-04-16 | Blandat, Min trädgård, Odla i kruka, Övervintring, Victoria Skoglund

I helgen har jag  ägnat min tid till en Tv4 sändning samt föreläst tillsammans med min kollega Maria ute på Körunda hotell. Men igår eftermiddag fick jag tid att vara i min egen trädgård. Flera av mina växter i kruka har stått i vårt mörka och kalla garage under hela vintern (utan vatten). Normalt brukar vi ta fram dem i slutet på mars, men i år har det varit så kallt. Men nu har de fått komma ut i den friska luften.

Mina japanska lönnar kommer jag att plantera om i år. Jag har märkt att de torkar ut så snabbt under sommaren och att de troligtvis behöver mer jordvolym för att tillgodogöra sig vatten och näring.

Den japanska lönnen heter Acer atropurpureum och ni hittar den här. 

Fliksumaken som står i ekfaten har nu blivit toppdressade med kogödsel. Jag börjar inte vattna mina övervintrade växter innan de fått blad. Risken är annars stor att rotsystemet ruttnar och får syrebrist.

Den enda nackdelen med fliksumak är att de vackra bladen slår ut ganska sent. Ekfat i olika storlekar hittar ni här. 

På Zetas har vi börjat få fram växterna och bäddarna fylls på varje dag. Så snart de inlevererats så lägger vi även upp alla i vår E-handel. Vill du hålla dig uppdaterad så kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev där du även kan få exklusiva erbjudanden.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0