Är ni sugna på gå en inspirerande trädgårdskurs i vår? Isåfall ska ni läsa mer om kursen tidningen Lantliv skapar tillsammans med Zetas i april.
Jag kommer att finnas på plats under lördagen och visa bilder och ge mina allra bästa tips från min privata trädgård och växthus tillsammans med moderator Anna-Lena Sventelius. Hoppas vi ses. Läs mer här.
Lantlivs Trädgårdskurs
När: 14–15 april 2018.
Var: På hotell Körunda i natursköna omgivningar på Södertörn i Sörmland, 30 minuter med bil från Stockholm. Läs mer på www.korunda.se
Vad ingår: Två inspirerande heldagar med fem delkurser, två luncher, en middag, en frukost och övernattning i enkelrum eller dubbelrum på Körunda hotell. Alla deltagare får också en lyxig goodiebag.
Pris: 4 995 kr (4 495 kr för Lantlivs prenumeranter) 350 kr i enkelrumstillägg.
Obs! Begränsat antal platser – anmäl dig i dag! Läs mer och Boka här!
Under en härlig weekend med två inspirerande kursdagar på Körunda hotell i Sörmland får du de bästa tipsen av Victoria Skoglund och de andra trädgårdsmästarna på Zetas Trädgård. Det blir också tid att njuta av god mat och dryck och promenader i de natursköna omgivningarna vid sjön Muskan. Hotellet har en härlig relaxavdelning med jacuzzi och ångbastu. Nere vid sjön finns en vedeldad bastuflotte.
Det här innehåller kursen:
I Victoria Skoglunds egen trädgård
Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, ägare till Zetas Trädgård, deltar på lördagen. Hon visar egna bilder och delar med sig av tips, idéer och inspiration från sin privata trädgård. Moderator är Lantlivs chefredaktör Anna-Lena Sventelius.
Odlingslotten: Så förvandlar du en lerig åker till ett frodigt trädgårdsrum
Maria Andersson, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, visar hur hon förvandlade en bit leråker till ett grönskande paradis. Maria berättar hur hon gick tillväga, steg för steg. Från första mötet med platsen, till växtinventering av befintliga växter, planering, skisser, anläggning, sådd och plantering. Marias trädgård är beviset på att man på liten yta kan få plats med mycket: Perenner, buskar, träd, häckar, köksträdgård, sittplats och en liten pergola. Du får också bra tips för att skapa en trädgård som är enkel att utveckla, förändra och förnya.
Köksträdgården: Börja odla egna grönsaker
Var lämpar det sig bäst att anlägga en köksträdgård? Vilka slags grönsaker ska man odla? Och på vilket sätt ska man odla dem? På den här delkursen får du all inspiration du behöver för att skapa din egen köksträdgård och komma igång med att odla egna grönsaker. Under ledning av Maria Andersson, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, går ni igenom allt från förkultivering och sådd, och hur man skolar om och avhärdar plantor till utplantering, skötsel och skörd. Du får även veta mer om köksträdgårdar förr och nu, hur man bäst använder sin köksträdgård, och den växande trenden att odla grönsaker i stan.
Växthuset: Ett grönt rum för odling och umgänge
Man behöver inte ha gröna fingrar för att drömma om ett eget växthus. Ett växthus förlänger inte bara odlarsäsongen för värmekrävande växter. Det kan även vara ett stämningsfullt uterum, som passar lika bra för sommarens middagar som vintriga glöggfester i lyktornas sken. Den här delkursen leds av inredare Helena Kaasik samt Eva Halfwordson, grundare av Sweden Green House. Förutom vacker inspiration för växthusets växter och inredning bjuds det på massor av praktiska tips och goda råd om vad du bör tänka på innan du skaffar växthus och hur du bäst odlar i det.
Odla i kärl och krukor
Oavsett om du äger en stor trädgård eller bara en liten balkong så finns det alltid saker att odla. I den här delkursen fokuserar vi på allt härligt du kan odla i kärl, allt från hinkar, krukor och kittlar till korgar och lådor. I kärl odlas numera inte bara sommarblommor utan vårlökar, träd, bärbuskar, grönsaker och perenner. Odlingskärlen blir enkelt ett vackert komplement till rabatter och buskage. Kursledaren Sofia Nyberg, trädgårdsmästare på Zetas Trädgård, visar hur du praktiskt går till väga och ger tips och goda råd om lämpliga växter, hur tätt man kan plantera, vilken jord man ska välja, och hur man ska tänka kring dränering och näring. Kursdelen avslutas med en workshop i plantering. Ta med dig egna plantor eller köp växter på plats.