LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vill du få hjälp av en trädgårdsdesigner?

2017-01-13 | Inspiration, Min trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Konsten att sätta samman växter och skapa inbjudande miljöer är kanske inte det enklaste. Jag brukar säga att man ska utgå från platsens och naturens förutsättningar. Ha tid och tålamod. En vacker trädgård kommer inte från hängmattan. Jag lägger ner oerhört mycket tid i min trädgård. Men i mitt privata trädgårdsrum finner jag också ny kraft. Låter stressen rinna av när jag rensar, vattnar eller gräver. När jag flyttade och lämnade en älskad trädgård så var sorgen stor. Att leva med växter under många år. Se dem växa upp från små plantor till fullvuxna träd är en livets gåva.

I mitt nya bo möttes jag av en grässlänt. Ett buskage obeskurna syrener och ett äppelträd. Men platsen var magisk och förtrollande. Vid en sjö, i en liten vik med fantastiska solnedgångar och ett rikt fågelliv startade ett mödosamt och tankebringande arbete.

Jag hade så mycket drömmar och skrev långa listor. Anteckningar på växter jag älskar och trädgårdar jag sett och ville förverkliga. Men insåg snabbt att jag var tvungen att sortera och strukturera. Min kollega Maria som är trädgårdsdesigner kom hit och mätte upp platsen. Gjorde övergripande ritningar på trappor, murar och stenlagda ytor. Jag önskade mig naturstensmurar och granittrappor. Jag bokade upp en duktig trädgårdsanläggare Ola Ellis ett år innan ( han är en upptagen man ). Därefter levde vi i ett halvår med grävskopor, lervällingar och grushögar m,m.

Jag valde växterna själv då det är min yttersta kompetens. Men såklart är det en trädgårdsdesigners uppdrag att rita in växterna och göra ett noggrant urval.

Önskar ni hjälp av Zetas trädgårdsdesigners bör ni snart göra er förfrågan. När våren kommer är väntetiden lång och de är uppbokade veckor och ibland månader framåt.

Ni kan läsa mer om Jesper och Marias tjänster här.

I min senaste bok skriver jag om hur jag skapade min privata trädgård. Vilka växter jag valt och varför jag tycker så mycket om dem.

Boken kan ni beställa här.

Lycka till / Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0