LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Venushår verkar fungera både sol och värme

2019-07-31 | Blandat, Inredning, Inspiration, Krukväxter, Odla i kruka

Ibland fascinerar växter mig och verkar inte alltid styras av odlingsråd och förmaningar. Venushåret är en sådan växt som jag trodde ville växa i skuggan. Men så såg jag den i en bild där den frodades i ett växthus och tänkte att jag provar också.

Javisst, den verkar absolut klara både hög värme och sol. Knepet är väl att hålla den jämt fuktig och att det är ett rejält hål i krukan så inte rötterna badar i vatten. Venushår, Adiantum capillus-veneris är alltså en växt som jag numer kan rekommendera både för skugga och sol. Men endast till er som är bra på att vattna.

Förra året hade jag planterat den i ett gammalt krus med en spricka i botten som dränering. Den stod ute på trappan under pergolan och jag tog in den på hösten för övervintring. Den fick dessvärre löss så jag slängde den efter några behandlingar med såpa och duschningar med slangen.

 

Jag har även planterat den som undervegetation till fikonträdet.

Visst är den en fin växt? De sirliga rent gröna bladen som fladdrar som fjärilsvingar när man går förbi den. Bladen blir blekt gröna om den inte får gödsel har jag märkt . Varje gång jag vattnar får den därför en svag dos av Zetas ekologiska gödsel. Klicka här.

Ni ska för övrigt fortsätta gödsla alla era sommarblommor så att de orkar fortsätta blomma långt in på hösten. Vilket många verkar glömma bort.

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0