LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Växthusrapport

2017-08-05 | Växthus, Victoria Skoglund

Vi har lämnat Öland och en nästan vulgär pipranka. Det är många som har frågat om den och om hur jag sköter den. Den är i stort sett helt skötselfri. Har klippt ner den en ända gång, när huset målades om. Därefter så hjälper jag den lite på traven varje vår att hitta vägen upp på stolparna. Den är säkert tjugo år gammal så den växer snabbt upp efter vintern. Nyplanterade plantor kan vara tröga i starten så man måste ha tålamod. Trivs i skuggigt läge. Zon 5. Läs mer här.

Nu har vi varit hemma i nästan en vecka och det har varit fullt upp kan jag lova. Att lämna ett växthus och en trädgård i två veckor innebär en massa retroaktivt arbete. Då kanske ni får en uppfattning om hur många timmar jag lägger ner i min trädgård för att hålla den i topptrim.

Jag har haft en mycket snäll grannfru som vattnat och hon har fått arbeta. Eftersom vi har så många krukor på terrassen och det knappt har kommit en droppe regn så har det blivit långa stunder med slangen.

I växthuset var det nästan en grön skog av övervuxna tomat, melon och gurkplantor.

Johan fick sätta fast öglor i taket och trä snören som vi försiktigt fick leda upp de sköra grenarna på.

Skördade fem stora gurkor med fantastisk smak. Otroligt vilken växtkraft på bara två veckor.

Tomatplantorna var igenväxta och jag har både gallrat och toppat dem. Är inte klar ännu, men de ser betydligt bättre ut nu än för några dagar sedan.

De har inte mognat ännu, eftersom jag satte dem så sent. Men det är fullt med gröna frukter, så det bådar gott.

Ett enda fikon har det blivit.. och även om det ser moget ut så har jag inte plockat det ännu. Tycker det är så fint när det hänger på sin gren och jag kan inte riktigt sluta titta på det.

Ni ska få en rapport från trädgården snart. Vidjehortensian, perovskian och anisisopen är i full blom.

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0