LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Växthusbygge del 1

2017-02-15 | Blandat, Inspiration, Växthus, Victoria Skoglund

I fredags startade äntligen vårt växthusbygge. Vi har nu skruvat isär och tömt våra odlingslådor på jord. De kommer att flyttas till en soligare plats i trädgården. Vår tomt är ganska brant och sluttande så de kommer att placeras i två etage längre upp vid gäststugan.

Den enda plats som är någorlunda plan är där lådorna stått och nu ska vårt växthus byggas på den ytan.

Nu har grävskoporna börjat gräva ur för grunden och lagt dit dränering och rör för vatten och el.

Vi låter ligusterhäcken vara kvar som en grön inramning till växthuset.

Ser ni att stjärnmagnolian är full av ludna knoppar vid komposten? Det finns hopp om våren.

Idag har det byggts en ställning med tält som ska skydda när de börjar gjuta bottenplattan. Eftersom vi har tänkt att använda växthuset som ett uterum på vintern har vi valt att lägga golvvärme. Vi har fattat beslut om var golvbrunnen ska vara och var vattnet ska komma in. Nu letar vi efter ett snyggt, hårt slitstarkt golvtegel. Jag vill att det ska läggas i ett fiskbensmönster. Lite som ett gammaldags parkettgolv..om ni förstår?

Jag blev väldigt inspirerad när jag hälsade på hemma hos Eva. Hon driver SwedenGreenhouse, där vi köpt vårt. Går ni i byggplaner så rekommenderar jag att besöka växthus för att känna in olika storlekar. Vi har valt ett växthus som är 24 kvadrat.

Ikväll ska vi fira alla hjärtans dagen i efterskott. Jag jobbade igår kväll så det blev ingen romantik eller kärlek. Nu har jag tänt hjärtemarschallen ( bilden är från i höstas ) och ställt in en flaska vitt i kylskåpet. Det blir potatissoppa med grillat levainbröd och lagrad parmesan.

Marschallhjärtat med krok ( 375.- ) hittar ni här.

Kram V

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0