LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Växthusbygge del 5

2017-06-01 | Växthus, Victoria Skoglund

Tänk att nu börjar vi närma oss slutet på detta växthusbygge. Nu har de lagt golvet och det blev så otroligt fint. Vi har köpt ett tegel som heter ’Reclaimed tegelgolv’ från Stiltje och lagt det i ett klassiskt fiskbensmönster. Eftersom teglet är ojämnt i kanterna så är fogen bredare än vanligt, vilket också blir mycket snyggare. Vi ville också att golvet skulle se lite ’tuffare’  ut, så plattorna ströks först med linolja innan det behandlades med det fasta vaxet. Därefter lades fogen över plattorna ( spritsades ej ) så att det fick fäste i groparna. Sedan torkades teglet av, att konturerna och fogen framträdde på ett fint sätt.

Stiltje säljer de mest fantastiska kakel och tegel ni kan tänka er. Jag har varit en kund hos dem länge, och har alltid varit otroligt nöjd med deras kunskap och sortiment. Läs mer på deras hemsida här.

I mitten finns en  golvbrunn som går ut i en stenkista. Golvet rengörs med såpa eller stentvål.

De gjutna planteringslådorna är klädda med stora kakelplattor. Droppbevattning och avrinning med ett tunnt filter för god dränering. Vi har börjat fylla dem med Zetas egen jord som innehåller biokol och komposterad naturgödsel från frigående djur.   Läs mer om den här.

Jag blandar upp den med min hushållskompost Bokashi.

I förrgår satte jag de första tomatplantorna som jag fått av mina kära kollegor Nina och Christian. Jag får erkänna att jag misslyckades med min egen sådd. De torkade bort när jag var på Öland. Jag ska skriva närmare om vilka tomatsorter jag fått, och hur jag gödslar och sköter dem.

Några chiliplantor, mynta och timjan har också fått flytta in.

En aprikos pelargon får stoltsera på det gamla bordet i en patinerad gränsforskruka och ett fat från gamla tider.

Imorgon ska kaminen monteras och det ska bli så spännande och se när den kommer på plats.

Växthuset kommer från Swedengreenhouse. 

Jag har inte möjlighet att ge enskild rådgivning här, men uppmuntrar er läsare att hjälpa varandra.

/Victoria

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0