Jag har fått flera frågor om varför deras chokladskäror (chokladblommor ) slokar nu trots att de fått vatten. Börjar den se vissen och trött ut beror det förmodligen på för mycket vatten. Det är viktigt att den får torka upp ordentligt mellan vattningarna, speciellt nu när det börjar bli svalare dagar och nätter. Den visar samma symptom vid torka som vid för mycket vatten.

Ställ gärna in den under tak så den inte får augusti och september regnens skyfall.

Chokladblomma

Knipsa bort vissna blommor innan de bildar frön. Då håller den sig snyggare och blomningen varar betydligt längre på hösten.

Inför vinterförvaringen brukar jag låta jorden torka upp ordentligt. I slutet av oktober, ibland i mitten av november tar jag in dem i ett kalllt mörkt garage. Lindar in den i bubbelplast och ställer dem på stora frigolit plattor. Den får inget vatten alls under vintern eftersom den står så kallt. Har ni varmare utrymme kan den behöva några droppar då och då. Men bäst är att hålla jorden relativt torr när den är i vila.

chokladskara

 

Den som syns på bilden har jag lyckats övervintra två i rad.

Lycka till / Victoria

 

Välkommen till Zetas Trädgård

Vi delar med oss av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X