LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vårlängtan och fuktig jord

2018-04-10 | Inspiration, Min trädgård, Victoria Skoglund

Vårträdgården är min längtan och full av förväntningar. Jorden är fortfarande är brun och svart. Förmultnande löv och nedblåsta kvistar från den stora björken täcker nästan hela trädgården. De första snödropparna Galanthus nivalis börjar synas under häggmispelns beslöjade grenar. Jag plockar ofta in små buketter av narcisser och snödroppar. Älskar doften av den svaga mandel och citrusdoften som sprider sig i fönstret där de står i sina snapsglas.

Det är lökväxternas högtid i nu. I slänten ner mot köksträdgården tränger vita doftande narcisser upp ur ett täcke av bruna löv. Narcissus ’Recurvus’ och ’Albus Plenus Odoratus’ . Några av de sorter jag njuter mest av i april. Sirliga och eleganta blommar de mellan rödvidens rundklippta klot. Jag har även planterat mängder med vita och gula påskliljor i gräsmattan. Lökar som blivit över på Zetas och inte gått att sälja. De är så tacksamma eftersom rådjuren ratar alla påsk och pingstliljor. Den tidiga snökrokusen Crocus tommasinianus ger mat till nyvakna bin har till min glädje börjat sprida sig. De har bildat en ljuvlig ljusblå matta under vidjehortensian.

Magnolians knoppar är sprängfyllda med kraft och energi.

Jag planterar rosa minipenseer i de stora skålarna på terrassen. Njuter av magiskt röda solnedgångar och gräver i mörkret med stelfrusna fingrar. Jag vill aldrig gå in om kvällarna under tidig vår. Mitt vinteride är slut. Det är som att mitt behov av jorden aldrig varit större. Tömmer komposten på doftande mylla. Jordförbättrar ,gräver och ger jorden och trädgården ny energi.

Texten är ett utdrag från min senaste bok ’Min trädgård vid sjön.’.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0