LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vårbruk i trädgården

2017-04-02 | Odla i kruka, Terrassen, Victoria Skoglund

Idag har det varit vår i luften och jag har varit ledig och ägnat hela dagen i trädgården. Har klippt ner alla perenner, räfsat undan tjocka lövtäcken och jordförbättrat med kompost och kogödsel. Växthusbygget fortskrider och i veckan ska dörrar och glas komma på plats.

Vi har även börjat tömma garaget på alla övervintrade växter.

Den japanska lönnen i kopparkitteln har fått flytta ut. Jag toppdressar jordytan med kompost. Börjar vattna först när den utvecklar blad och nya sugrötter.

Tulpanerna hade kommit en bit på väg och och är bleka pga av ljusbrist. Men nu har de fått komma ut i vårsolen och får växa till sig utomhus.

Järnkorgarna tömdes på gammal torr ljung och fylldes med sammetsröda penseer.

Terrassborden fick vårstädning och alla glasflaskor plockades fram och glittrade i guldig kvällsol.

Jag är så förtjust i den småblommiga penseen som skiftar i rosa, creme och aprikost. De tål frost och jag brukar inte täcka dem på nätterna. De nickar till när det blir riktigt kallt, men reser sig så snart det blir plusgrader igen. Jag planterar upp stora kärl på terrassen. Tycker inte om när det ser tanigt och ’otydligt’ ut. Våga ta i!  när ni planterar upp er balkong eller terrass.

Dessutom håller större kärl fukten bättre.

Liknande skål hittar ni här.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0