LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Vår på Zetas

2015-05-18 | Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Det är så vackert på Zetas just nu. Efter allt regnande under gårdagen så är det gnistrande grönt och vi fyller på med nya fräscha växter på bord och i bäddar. Det är nu sortimentet är som störst och chansen att hitta de där speciella växterna är nu.

Tovsippa

Extra stora och fina exemplar av tovsippor.

Ekfat

Ekfat, fågelbad och stort exemplar av luktolvon.

Järnkrukor Zetas

Järnkrukor med stora exemplar av den honungsdoftande häxalen och ormbunkar. Trälådor med svavelgula lejongap och limefärgade penningblad.

järnlåda

Järnlåda med bronsblad, bollviva, svavelsippor och purpurfärgad hyacint.

69

På perennavdelningen har svavelpionen nyss slagit ut sina enkla blommor. Den här blev mer te och aprikosfärgad än gul. Man kan aldrig riktigt veta färgen då det är frösådda plantor. Men jag tycker nästan den är vackrare än den gula.

Pioner på Zetas

Pionborden är så lyxigt överfyllda och det är svårt att hitta en favorit. Jag tycker nog bäst om ’White Wings’ som jag satte för tre år sedan. Den är full med knoppar. Så här såg den ut förra året när den precis hade börjat slå ut.

Pion White wings

Paeonia ’White Wings’

Kaukasisk förgätmigej

I visningsträdgården blommar nu den kaukasiska förgätmigejen ’Jack Frost’. En av de bästa marktäckarna i skuggigt läge. Plantera gärna in vita tulpaner i dem. Gudomligt vackert!

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0