LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frosttåliga blommor

2015-03-13 | Lökar, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Tror inte jag är den enda som är sugen på blommor utomhus nu. När solen värmer på dagarna väcks lusten verkligen till liv. Men det är fortfarande mycket mycket kallt på nätterna. På Zetas har vi planterat upp julrosor i stora skålar på det svarta bordet vid stenmuren. De klarar någon minusgrad, men natten som gick täckte vi dem med tunn fiberduk.

julrosor-victoria-skoglund-planteringar

Jag planterade upp ett avlångt trätråg med aprikosa storblommiga penseer, purpurfärgad hyacint och vita balkansippor. De tål också någon minusgrad, men tycker ni ska ha ett extra täcke till dem nattetid!! Min erfarenhet är att påskliljor, narcisser,pärlhyacinter,balkansippa och penseer är de som tål kylan bäst.

pense Zetas trädgård

Vår i kruka  I  Victoria Skoglund

Dela gärna lite försiktigt på lökarna innan plantering. Det ser naturligare ut och är så vackert när det liknar en vild äng. I den fyrkantiga järnkrukan har jag satt den vita doftande narcissen ’Thalia’ och vita balkansippor.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0