LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpantips på Tv4

2015-09-11 | Lökar, TV4, Victoria Skoglund

I morgon bitti gästar jag Nyhetsmorgon på Tv4. Jag kommer att tipsa om vackra hållbara tulpaner. Sådana sorter som kommer tillbaka år till år. Många darwinhybrider är riktigt långlivade. Det är inte ovanligt att det finns sorter tex, ’Apeldorn’ som kommer tillbaka i 20-30 år på samma ställe.

Jag vill rekommendera en tidigblommande sort som heter ’Light and Dreamy’. Den får ljust rosa kronblad som skiftar i violett. Stjälkarna är mörkt plommonfärgade. Den blommar otroligt länge och är en bra återkommande sort. Blir ca 45 cm hög i april. Plantera dem gärna i ett hav med rosa vårstjärnor och blå förgätmigej.

Tulpan Light and Dreamy

Tulpaner vill växa i väldränerad varm jord. Skydda dem på våren med råväck eller tricogarden.

Tulpan Verona

Min mammas favorit tulpan heter ’Verona’ och är också en mycket bra sort. Blommar i april med fyllda cremegula blommor. Den doftar citron! och påminner lite om en gräddig marängbakelse. Hemma hos henne har den återkommit nu i fyra år. Samplantera med vårtörel och den svarta tulpanen ’Queen of Night’. 

Snökrokus Blue Pearl

SnökrokusCrocus ’Blue Pearl’ ,är också en knöl som jag vill rekommendera. Jag planterade den förra hösten under mina hortensior. I mars blommade de i små isblå buketter och öppnade sina söta blommor i vårsolen. Den är också en viktig värdväxt till nyvaknade humlor och bin. De letar pollen och nektar så fort vårsolen börjar värma och det är ont om mat i mars. Därför är jag angelägen om att fler borde sätta krokus i sina trädgårdar. Den är både vacker och nyttig. Bin är några av våra viktigaste insekter på jorden.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0