LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpaner och en ny rottingsoffa

2018-05-21 | Inspiration, Lökar, Victoria Skoglund

Vilka underbara dagar och kvällar vi har just nu. Det är verkligen en ljuvlig tid när trädgården fullständigt exploderar i knopar och blommor. I höstas satte jag lökar av flera för mig nya sorter. En tulpan som fått gifta sig med blodhäggen blev verkligen en lyckad komposition.

Ibland blir det liksom bättre än jag tänkt mig. De rosa skimrande häggblommorna mot tulpanens purpursvarta kronblad blev en fullträff. Sorten heter ’Havran” och det var Ulf Nordfjell som rekommenderade den. Jag håller med honom. Underbart vacker sort!

En annan tulpan som fullständigt överraskade mig är ’La Belle Epoque’. Tror det är en av de vackraste tulpaner som jag någonsin sett! Jag satte den i ’fulhörnan’  då jag inte tyckte den såg så speciell ut på bilden. Men herregud så vacker den är. Den skiftar i aprikos och koppar rosa toner med vinröd botten.

Det här är verkligen en ny favorit..och dessvärre ganska dyr. Om jag inte missminner mig så kostade lökarna 15.- / st. Men såhär i efterhand så var de värda det.

Fyllig och stadig, påminner lite om en pion. Den har blommat i över tre veckor trots det varma vädret.

Den fylliga nästan svulstiga ’Black Hero’ levererar alltid skönhet. Jag sätter ett tjugotal lökar av den varje år, då den inte återkommer så bra.

Jag har bytt ut teaksoffan mot en ny rottingsoffa. Tycker den är fin med sitt ribbade mönster. Den grånar om den står ute i väder och vind. Men jag tycker inte att det gör något då jag gillar när saker åldras. Soffan finns på Zetas och det ingår sitt och ryggdynor. Klicka här.

Likaså de vackra linne kuddarna. Klicka här. 

Krukan med blå salvia har jag köpt på Bali. Den finns liknande, men de är ej inlagda i E-handeln då alla är så unika och för ömtåliga att skicka.

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0