LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpanen ’White Emperor’

2014-09-17 | Blandat

Det blir mycket löktips nu i bloggen. Men det är hög tid att sätta lök och jag vill så gärna dela med mig av de sorter som har blivit bäst i min trädgård. Tulpanen ’White Emperor’ eller ( Purissima ) som den också kallas var en behaglig överraskning i våras. Det var min mamma som tipsade mig om den här sorten. Hennes erfarenhet är att den återkommer bra, samt att den blommar mycket länge. Egenskaper som jag tycker är betydelsefulla.

WHITE EMPEROR  I  Victoria Skoglund

Den började blomma i mitten på april och knopparna skimrade i en svag gräddgul ton som sedan övergick i skimrande rent vitt. Plantera gärna tulpanerna bland perenner som skyler den gulnande blasten. Mina står bland purpufärgad salvia, den lågvuxna havtornen ’Hikul’ och den blåblommande stäppsalvian ’Caradonna’. Skulle gärna se den i ett hav av blåblommande förgätmigej.

WHITE EMPEROR  I  Victoria Skoglund

En bra tumregel är att sätta lökarna på ett djup av lökens storlek gånger tre. Luckra upp jorden med en spade. Jag brukar blanda upp jorden med lite benmjöl, och strör även över benmjöl när knopparna börjar synas på våren. 

WHITE EMPEROR  I  Victoria Skoglund

Nyp av tulpanblomman när den blommat över och låt blasten vissna ner.

Vi säljer den här sorten i vårt lökhus på Zetas och den finns även i vår webbshop.

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0