LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpanen som doftar citrus

2017-09-05 | Lökar, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Tulipa ’Verona’

Jag älskar tulpaner och har provat många genom åren. Min mors favorittulpan som också blivit min är Verona. Ljust gula med cremevita skiftningar. En fluffig dubbelblommande sort. Det som ändå skiljer den från andra är den oslagbara doften av citronsorbet. Jag doppar näsan i de gula kjolarna flera gånger om dagen och i vårsolens kvällsljus intill den honungsdoftande häxalen blir upplevelsen magisk.

Skönheten sitter inte alltid i tulpanens blomma och hjärta. Ibland offrar jag några och klipper av dem som snitt till min blå porlinskanna i köket. När de under sin senare del av blomning tappar sina kronblad och färgar köksduken med gult frömjöl kan jag tycka att det är det vackraste jag någonsin sett. Sorgligt och sakralt i all sin ljuvlighet. På våren serverar jag lökarna Zetas gödsel både före och efter blomningen och knipsar sedan av de överblommande fröställningarna som annars stjäl näring ur lökarna.

Som skydd mot rådjur sprayar jag med Tricogarden så fort knopparna sticker upp ur myllan. Tulpaner kan sättas sent på hösten, men naturligtvis är det bäst om de får komma i jorden för rotning så tidigt det går.

Klicka hem Verona här.

Tricogarden 259.-

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0