LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpanen ’Peppermint stick’ i kruka

2021-09-06 | Lökar, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Jag vill tipsa om en tulpan som blev så otroligt fin i kruka i våras.

Sorten heter Tulipa clusiana ’Peppermint stick’ och blommar med sirliga stänglar, vita kronblad och röda strimmor. Det här är en sort som återkommer fint varje år då den sprider sig med sidolökar,  så jag tycker ni ska plantera ut dem i maj efter blomningen i rabatten. Det är en fantastiskt fin tulpan som blommar länge och är vacker både i den vilda ängen, rabatten eller i kruka.

Jag satte cirka 15 stycken lökar i slutet av september i en kruka cirka 30 cm diameter.

Blandade upp jorden med Zetas lökgödsel och vattnade en gång. Under vintern har de stått i växthuset ( där det blir minusgrader.) De får inget vatten under vintern och har inte isolerat krukorna. Om ni bor högre upp i landet zon 4 – 6 skulle jag linda in krukorna i ett isolerande material som tex, bubbelplast, en jutesäck fylld med tidningspapper eller dylikt. När jag ser första blomknoppen i april ger jag lökarna vatten första gången.

Den har fått flera fina priser bland annat ’Award of Garden Merit’ som är en engelsk kvalitetsstämpel. En extra fin utmärkelse som utfärdas av anrika brittiska Royal Horticultural Society, RHS. Den ges till särskilt odlingsvärda och friska sorter.

Ni kan köpa tulpanlökarna både i handelsträdgården eller beställa hem i webbshoppen. Klicka här.

 

Jag vill även tipsa om tulpanen ’Alba Coerulea Oculata’ som också fungerar bra att odla i kruka och är mycket härdig.  Samt att den också kommer tillbaka år efter år. Läs mer om den här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0