LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tulpan för kruka

2017-09-06 | Lökar, Min trädgård, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Tulipa ’Couleur Cardinal’

Den här sorten satte jag in en stor järngryta förra hösten. Ställde in den mot husväggen utomhus och lade en hög granris över. Vilken lycka när varenda lök visade stora knoppar och blad april. Jag lyckas inte alltid med lök i kruka, men den här vill jag verkligen rekommendera till både kruka och trädgård.

Couleur Cardinal är den äldsta av de viktorianska tulpanerna som introducerades redan 1845. Den växer även hos min mor i en slänt med blå förgätmigej och den vita majlöken Allium zebdanense. En utsökt kombination utan tillgjordhet som ibland kan infinna sig i vårlöksrabatter. De svällande sidenlika knopparna och stjälkarna har en plommonfärgad nyans som ger fin kontrast till de vackra röda kronbladen. Den är stadigväxande och långlivad. Har kommit i trogen tjänst flera år i min mors trädgård.

På våren serverar jag lökarna Zetas gödsel både före och efter blomningen. Knipsa gärna av de överblommande fröställningarna som annars stjäl näring ur lökarna. Tulpaner kan sättas sent på hösten, men naturligtvis är det bäst om de får komma i jorden för rotning så tidigt det går. Glöm inte att spraya med Tricogarden på våren precis när de tränger upp ur myllan för skydd mot råddjur och harar.

Klicka hem Couleur Cardinal här.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0