LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Trädgårdskran och nyklippt häck

2017-06-18 | Inspiration, Min trädgård, Victoria Skoglund

Igår hade vi en riktig fixardag hemmavid. Johan klippte ligusterhäcken och jag rensade ogräs. Det är knappt så jag velat visa er bilder från trädgården då den nästan börjar se vildvuxen med rufsig ligusterhäck och en slänt fylld med åkerfräken och kirskål. Men igår fanns tid för en ordentlig upprustning. Vi brukar klippa ligusterhäcken två gånger per säsong. Första gången i juni och andra gången i augusti. Jag sprayar och vattnar den regelbundet med Mikroferm för att förbygga svampangrepp och stärka upp den. I år mår den bättre än någonsin!

Mikroferm hittar ni här. 

I vår slänt växer åkerfräken och kirskål och jag försöker hålla efter hela tiden. Men vilket oändligt arbete det är för att slippa detta otyg till ogräs.

När kaskadtimjan och dvärgsyrenen blommar tillsammans i en gyllene solnedgång är lyckan total. För att inte tala om doften som sprids genom en svag kvällsbris.

Dvärgsyrener hittar ni här. 

Det är många som frågar om kranen jag visat på Instagram. Jag köpte den på nätet för flera år sedan när vi anlade köksträdgården. Men det har inte blivit av att koppla in den. Men nu när vi byggde växthuset hade vi en rörmokare på plats som äntligen monterade upp den.

Det blev precis som jag tänkt mig. Jag har ställt ett stort kopparfat på stativ under. Röret är gjuten under gruset där en slang är framdragen från en grävd brunn. Jag minns dock inte vllken leverantör jag beställde kranen från. Men har sett att fina Träslövs trädgård säljer dem.

Klicka här för att se deras hemsida.

Önskar er en fin söndag. Nu ska jag baka rabarber och jordgubbspaj. Hjälpa yngsta sonen med gardiner till hans nya bo. Han har flyttat hemifrån..och jag känner både glädje och sorg över att ha vuxna söner. Konstig känsla. Men tror nog många av er känner igen er?

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0