LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Trädgård i kvällsljus

2015-07-01 | Privat trädgård, Victoria Skoglund

Vilka kvällar det har varit de senaste dagarna. Jag njuter verkligen och har svårt att gå in. Men det är så vansinnigt med mygg och det blir nästan outhärdligt när solen går ner.

Tror nästan trädgården är som vackrast just nu. Pionerna och de svarta irisarna blommar. Trebladspirean och lammöronen är magnifika. Rosorna i knopp och nepetan i sitt vackraste flor.
340202

Jag klipper bort lammöronens blommor. Tycker de är vackrare utan sina ’spiror’. Sorten heter ’Stachys byzantina Big Ears’.

3462729893

Även den blå och silvriga rabatten är mycket vacker just nu. Jag har bytt ut den brokbladiga kryddsalvian som hade för mycket vinterskador i våras. Istället valde jag  purpurkärleksört som heter Hylotelephium ’Xenox’. Här kan ni läsa mer om vilka växter som finns i rabatten.

29492093524

Trebladspira Gillenia trifoliata är en av de perenner jag är mest förtjust i. I augusti brukar jag beskära den för ny blomning på sensommaren.

Idag har jag haft min första semesterdag. Egentligen jobbar jag min sista dag på fredag. Men jag har känt mig så trött och inte kry på sistone att jag bestämde mig för att lyssna på kroppen. Imorgonbitti ska dock trädgården fotograferas i morgonljus så jag får gå upp tidigt och möta Ewa-Marie som är fotograf för min kommande bok.

Men snart snart börjar semestern på riktigt..och jag längtar efter den.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0