LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tips på bra rosor

2016-06-05 | Växter, Victoria Skoglund

Vid den här tiden på året får jag mycket frågor om rosor. Kanske är det för att de börjat blomma och syns i så många trädgårdar just nu.

Jag vill tipsa om två sorter som både är min pappas och mina favoriter.

Sally Holmes är en lite vild och yvig ros som kan bli 1,5 meter hög. Knopparna är aprikosrosa och när den slår ut med sina enkla mycket vackra blommor övergår den i vitt. Svag fin doft. Den växer i min barndomsträdgård i Åbolands skärgård och är härdig i zon 3 ( 4 ). Jag upplever den som frisk och lättodlad. Blommar från juli och långt in på hösten. Vi säljer den på Zetas rosavdelning, dock ej i webbshopen.

Sally Holmes

Den ros som klarat sig bäst hemma hos mig är ’Katharina Zeimet’. En tätväxande ros som just nu håller på att slå ut med hundratals vita små rosor.

Katharina Zeimet

Den är frisk och har ett mycket fint grönt bladverk. Den står framför den gröna idegranshäcken som är en mycket vacker bakgrund mot det vita yviga. Blommar nästan oavbrutet från juni till oktober. Zon 5.

Ni kan beställa den här.

Nu ska jag gå ut och spruta bort bladlössen med hård vattenstråle. Fungerar utmärkt om man gör det regelbundet och på ett tidigt stadium. Ni kan också läsa om hur jag använder bokashi till mina rosor här.

Imorgon på nationaldagen gästar jag Lotta Brome P4 Stockholm och tipsar om kryddor. Vi ska sända inför publik dagen till ära. Kl.14.20 är det sändningsdags.

Kram V

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0