LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Tips! Fläder och basilika i järnkrukorna

2019-04-14 | Inspiration, Odla i kruka, Victoria Skoglund

Förra året så provade jag en ny komposition i järnlådorna på terrassen som blev så himla fint! Jag planterade rödbladig fläder, Sambuccus ’Black Lace’ tillsammans med Basilika ’Yemenite’.  Det var två växter som verkligen gifte sig med varandra. Basilikan är ettårig, men flädern upptäckte jag i förra veckan har övervintrat utan några frysskador. Vill då tillägga att järnlådorna stått helt oskyddade utan tak eller vindskydd!

Jag vill alltid prova växter i kruka innan jag kan rekommendera dem och flädern verkar vara ett säkert kort. ( Jag bor i zon 3 ).

 

Mina järnlådor är 30 x 60 cm och i år ska jag ställa upp dem på fötter som vi tillverkat för att få in luft under dem. Klicka här. 

Jag har planterat med Zetas egen jord som innehåller biokol. De står i full sol och under riktigt varma sommardagar vattnar jag var tredje dag , samt gödslar med ekologiskt flytande gödsel. 

Till en järnkruka i samma storlek räcker det med två fläder och en basilika ’Yemenite’. Fläderbuskarna går bra att sätta nu, men basilikan tål inte frost så den måste ni vänta med till nattfrosten är över. Ni hittar flädern här.  

( Plantera Basilikan i mitten.)

( Järnkrukorna finns i ännu fler storlekar i den fysiska trädgården på Zetas. )

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0