LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Svavelpioner på Zetas

2017-04-12 | Perenner, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Svavelpionen, Paeonia mlokosewitchii är en vildart från Kaukasus och är mycket eftertraktad. Det är en relativt dyr pion och det beror på att det tar lång tid från frösådd till blomning. Man brukar räkna med cirka 5-7 år från att fröet kom i jorden till man ser de första knopparna. På Zetas har vi precis fått hem plantor i två storlekar.

Man får räkna med att vänta minst fyra år innan man får njuta blomning. De största plantorna har flera knoppar och om cirka tre veckor bjuder de på ljuvliga enkla blommor i svagt gult, men kan också skifta i rosa och vitt eftersom det är frösådda plantor. Själv tycker jag att knopparna nästan är de vackraste. I Zetas visningsträdgård har de blåröda knopparna börjat tränga upp ur jorden.

Det är en mycket lättodlad pion och blommar tidigt redan i maj. Den kan växa i full sol, men tål även skuggigare lägen. Lite tyngre, lerhaltig jord är att fördra framför sandhaltig jord. Våren är bästa planteringstiden för örtartade pioner. Gropen bör blandas upp med välbrunnen stallgödsel och kompost. På Zetas har vi ett stort sortiment pioner. De går naturligtvis att köpa även i E-handelsbutiken.

Blommorna är ljuvliga och likaså bladverket efter blomning. Det är är en riktig favorit och jag vet att alla som är ägare av en svavelpion säger samma sak. Den fyller alla kriterier för att utmärka sig som utsökt!

Ikväll åker jag till Öland för att njuta havsluft och öppna upp mitt sommarhus.

Zetas har öppet alla dagar i påsk 10-17.

Önskar er en fin påskhelg / Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0