LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Mörk klocklilja, en äkta primadonna

2018-08-29 | Lökar, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Om ni vill bjuda in en riktig primadonna i trädgården ska ni sätta ett några lökar av Fritillaria persica. Svart klocklilja är en ytterst elegant lökväxt som blommar i maj med högresta stänglar med svarta klockor trädda på högresta stjälkar.

Stänglarna blir cirka 60-70 cm och jag tycker den kommer till sin rätt i en perenna rabatt där den får komma upp ur ett hav med tex, malört, förgätmigej eller lammöron. På bilden är den i samspel med tulpanerna ’Shirley’. ’Apricot Delight’, ’Don Quichotte’ och blå pärlhyacinter.

Den är rådjurssäker!

Lökarna ska sättas djupt cirka 20 centimeter. Jag brukar blanda i en deciliter av Zetas bästa gödsel och två nävar med kogödsel eftersom den är mer näringskrävande än många andra lökar. I butiken har vi extra stora mycket fina lökar för 69.- som säljs i lösvikt.

I E-handeln säljer vi något mindre lökar, men mycket fina för 49.- / st. ( Vår nya leverantör i Holland är lite av specialist på just mörk klocklilja så kvaliten är bättre än vi någonsin haft tidigare. Klicka här.

Bilden ovanför tog jag tidigt i våras på Zetas när vi sålde mörk klocklilja som snitt.

Fritillaria persica

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0