LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Studentdukning med ängsblommor

2014-06-13 | Fest & glamour, Personligt

Äldsta sonen har tagit studenten och vi har haft mottagning hemmavid. En dag fylld med blandade känslor. Som mor till två snart vuxna söner är studenten en milstolpe och ett livsvändande blad. Samtidigt som man vill hålla kvar småbarnstiden är det också fantastiskt att se dem växa upp till kloka mogna män med egna målbilder och visioner.

Victoria Skoglund

Jag dukade alla bord med hundkex som jag plockade på ängen nedanför huset. Blandade upp de skira blommorna med de storbladiga lammöronen som växer i rabatterna. Den sorten heter Stathys byzantina ’Big Ears’ och är en förnämlig marktäckare i soligt läge. Den blommar sparsammare än den vanliga ’Silver Carpet’.

Victoria Skoglund

I några glasvaser och flaskor fick några vattenväxter pryda borden. I den gamla lerkrukan växter Lindernia som är en ettårig sommarfavorit med klarblå blommor.

Victoria Skoglund Victoria Skoglund Victoria Skoglund

På kvällen tände vi massor av små krus som doftar ingefära och citron. Det sägs att de håller undan myggen.. I gjutjärnsljusstakarna fick långa stearinljus brinna i skymningen.

Victoria Skoglund Victoria Skoglund

Jag föredrar egenplockade ängsbuketter istället för storslagna snittblomsarrangemang. Tror jag har det från min barndom när jag och mamma gick på åkrarna i Åbolands skärgård och plockade gräs och blommor.

Önskar er en skön vilsam grönskande helg / V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0