LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Storax doftar sött i mitt växthus just nu

2021-06-02 | Odla i kruka, Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Jag måste få tipsa om en alldeles underbar buske ( Storax ) som övervintrat i kruka i mitt växthus. Det var min kollega Josef som tipsade mig förra året om den här växten. Det är ett buskträd som härstammar från Östra Asien och bjuder på överdådig blomning med små hängande vita blommor i juni.

Jag har sorten som heter Styrax ’Fragrant Star’ som har ett sirligt växtsätt med hängande grenar.  / klockor som doftar som söt hudkräm! Jag tycker alla sorter av Storax är odlingsvärda. De är dock ett lite ovanligare träd/ buske och kan ibland behöva beställas i handelsträdgården eller till och med stå på kö för att komma över ett exemplar. Vi har ett fåtal mycket fina ex på Zetas jus nu.( Skickas ej )

 Idag ställer jag ut krukan för att den inte ska blomma över så snabbt. Den trivs också bättre i lite vandrande skugga. Om ni vill prova att odla i kruka bör ni för säkerhetsskull ställa in den i ett kallt förråd i skydd mot nordanvindar. Den fäller sina blad och jag ger inget vatten under vintern.

Plantera den i lätt lerhaltig jord, kompost och kogödsel. Doppa jordklumpen i Mykorhizza innan plantering som gynnar rotutvecklingen och ger den bäst möjliga förutsättningar att etablera sig.

Växtzon 2 ( 3 ).

 

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0