LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Stjärnmagnolia (Magnolia stellata).

Jag älskar magnolior och de har blivit Zetas signum genom åren eftersom vi har flera magnifika exemplar i handelsträdgården.

Till min egen trädgård valde jag stjärnmagnolia för blommorna skull. Jag skulle nästan säga att det är som ett större buskträd med sina många stammar. Det finns något sinnligt vackert över de stjärnliknande blommorna i april. Jag älskar de ludna knopparna som rymmer så mycket längtan och hopp om våren. Det är en art som blommar redan som ung planta och jag tycker att den hör till de mest lättodlade. Den vill absolut inte stå blött om våren, men vill heller inte torka ut under de känsliga vårmånaderna, speciellt inte som ung planta. Jag toppdressar med kompost och låter löven ligga kvar runt den på våren. Den kan bli uppemot två meter hög. Stjärnmagnolia doftar svagt av citrus och jag tycker blomningstiden är längre än hos många andra arter. Den är härdig i zon 1-4. På våren blommar luktviolerna som en tät matta under min stjärnmagnolia. Vi har fått hem helt fantastiska exemplar i knopp på Zetas. Välkomna till Zetas eller klicka hem ett magnifikt exemplar här.

Trevlig helg / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0