LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Stjärnflocka, rosor och dahlior i Fröpanelen

2016-06-15 | Perenner, Privat trädgård, TV4, Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Imorgonbitti kl.9.45 gästar jag, Micael Bindefeld och Göran Greider Tv4. Det är dags för Fröpanelen. Jag kommer att tipsa om stjärnflockan som just nu blommar hemma hos mig.

Jag älskar verkligen den växten! Elegant och romantisk med sin glittrande stjärnlika  blommor. Det finns många olika sorter. Den ni ser på bild heter Astrantia ’Star of Fire’ och blommar nästan hela sommaren. Jag klipper ofta av den som snitt och binder små sommarbuketter när jag ska gå bort i present.

Stjärnflocka

Vi säljer sorten på Zetas perennavdelning. Jag tycker även om sorten Astrantia ’Roma’ som är mycket vacker. Det sägs vara en av de bästa rosa sorterna.

Även den klassiska Astrantia major är en favorit. Den kan ni köpa i Zetas webbshop.

Stjärnflocka Star of Fire

Stjärnflockan trivs bäst i väldränerad lätt fuktig jord. En solig växtplats gör att färgen framträder bäst. Har ni väl upptäckt stjärnflockan kan jag lova att det är en växt ni aldrig kommer att vilja vara utan.

Jag kommer även att tipsa om en ros som jag planterat på Öland. ’Louise Bugnet’ trivs på lättare och magrare jordar till skillnad mot många andra rosor. Hon blommar nästan oavbrutet från juni till långt in på hösten. Knopparna är rosaskimrande, och som fullt utslagen blir kronbladen vita. Härdig ända upp till zon 6. Doftar starkt med ljuvlig doft. Jag plockar ofta in buketter i små glasvaser. Inte så hållbara som snitt..men ändå värt de dagar de sprider sin doft i köket.

Louise Bugnet

 

Den är frisk och skuggtålig. Har även märkt att rådjuren inte verkar särskilt förtjusta i den..vilket är ett extra plus! Vi säljer den på Zetas rosavdelning, men också i webbshopen.

Louise Bugnet

Micael Bindefeld kommer att berätta om hur han lyckas med sina dahlior.

dahlior

 

Ses imorgonbitti i teverutan.

/ V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0