LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En tålig ros för skuggigt läge, ’Stanwell Perpetuale’

2022-04-09 | Inspiration, Perenner, Rosor, Victoria Skoglund

Rosa spinosissima ’Stanwell Perpetuale’

Det här är den allra första pimpinellrosen ( kallas också spinosissimaros ) som jag planterade i min trädgård och som fortfarande omsluter mitt hjärta. Jag har haft den i många år och den ratas av rådjurens framfart. Vad det beror på vet jag inte men de bågböjda grenarna är tätt taggiga och vassa. De rosa kronbladen övergår i vitt när de slår ut och doften är koncentrerad av söt persika och fräsch citron. Ibland plockar jag in blommorna och lägger dem i en skål med vatten och då fylls hela rummet av den förnämliga doften. Efter den stora blomningen kring midsommar brukar jag ibland klippa in den då den har en benägenhet att breda ut sig. Kan växa upp till en och en halv meter. Hon remonterar ( blommar om ) sparsamt tills frosten kommer. Zon 5

De grågröna bladen harmonierar fint mot de ljust rosa blommorna. Tillsammans med stjärnflockan Astrantia major ’Star of Love’ och rosa eller vita fingerborgsblommor Digitalis purpurea ’Alba’ blir det romantiskt och ohämmat förföriskt. Hon är frisk och är den tåligaste ros jag någonsin haft!

Fingerborgsblomma, Digitalis purpurea

Stjärnflocka, Astrania ’Star of Love’

/ Victoria

 

 

 

 

 

 

 

// Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0