LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Spinnkvalster i växthuset

2019-08-06 | Blandat, Växthus

Redan i början av juli upptäckte jag att spinnkvalstren fått grepp om persikoträdet i växthuset. Det är ett spindeldjur som oftast ger sig på växthusväxter. De suger saften ur bladen som brukar se dammiga och torra ut efter en tid av angrepp. Ibland kan man även se tunn spindelväv kring bladen. Jag började med att spola bladen med vatten, men märkte att angreppen var för stora och att även melonplantan var angripen.

Jag ställde ut trädet, men melonen är ju svårare att flytta på då det växer i lådan på kortsidan. Jag beställde därför spinnrovskvalster som är ett biologiskt bekämpningsmedel på nätet. ( Ni får googla, finns flera leverantörer och jag vill inte göra reklam ). Spinnrovskvalstren brukar vara ett effektivt bekämpningsmedel, och redan efter tre veckor brukar man se att de röda små nyttodjuren tagit överhand och ätit upp spinnkvalstren. Men så blev det inte hos mig, eftersom jag troligtvis var för sent ute. Igår såg jag att även blyblomman var angripen som dock var lätt att lyfta ut ur växthuset.

Melonen har jag dock inte hjärta att ta bort då det hänger två mycket fina frukter på en av rankorna.

Tomaterna har klarat sig bra och jag frossar i söta karameller varje kväll efter jobbet.

Klockrankan är helt vild och har fullständigt tagit över kortsidan. Men jag låter den hållas. Tycker det är så fint när den slingrar sig in överallt.

Jag vet inte vilken sorts pelargon jag har..men den har bjudit på otrolig blomning i växthuset iallafall.

Det här var kanske inte ett så inspirerande inlägg. Men det är såhär det är med trädgård och växter. Ibland blir det bra..ibland blir våra gröna vänner sjuka. Precis som oss människor. Jag väljer dock att acceptera och vara glad åt de söta tomaterna och saftiga gurkorna.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0