LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sorkarna skyr alliumlöken

2018-09-18 | Blandat, Lökar, Victoria Skoglund

Nu i september är det dags att sätta alliumlökar. Det är en mycket lättodlad lökväxt som trivs nästan överallt. Den ska också vara härdig i hela landet. Det finns flera fördelar med Allium förutom att de är lättodlade. Har ni problem med sorkar ska ni sätta några lökar av alliumen där ni ser sorkens framfart. De skyr lukten som pesten och försvinner bort till annan plats.

På bilden syns Allium ’Gladiator’ som får stora täta bollar som blir upp emot 15 cm i diameter. Hos min pappa i Houtskär blommar den tillsammans med rosa ormrot , rosa vallmo och rosa krolliljor. Ni hittar stora fina lökar av ’Gladiator’ här 45.-/st

Jag tycker att de passar bäst i en rabatt eller slänt med andra perenner som skyler det gulnande bladverket. Bilden ovan är tagen hemma hos min mamma. Det är Allium ’Purple Sensation’. Den får mindre bollar och har en klar violett färg. Mycket lättodlad och prisvärd. Den blommar tillsammans med tulpanmixen ’Atlantic’. Klicka här.

 

 

Alliumbollar är även utmärkta som snittblommor. Håller otroligt länge i vas eller krus.

På bilden syns Allium ’Purple Sensation’ som säljs i 20-pack för 79.-. Klicka här.

Allium går även säker mot hungriga rådjur och harar.

Ni hittar hela sortimentet Allium här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0