LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

SOPHORA en krukväxt att älska

2014-05-12 | Blandat

Den här krukväxten har verkligen fångat mitt hjärta. Sophora prostrata är nära släkt med det underbara pagodträdet som växer i södra Sverige. Hon påminner om ett litet miniträd med sitt sirliga växtsätt. Under sommaren står hon i ett av mina skuggigare fönster, men vintertid flyttas den över till det ljusaste rummet. Ställ gärna ut dvärgkowhaien under sommarhalvåret. På vintern tappar den en del blad, men det kommer nya på våren. Plantera om vartannat år i ny näringsrik blomjord. Toppa ytan på våren med lite kogödsel.

sophora-victoria-skoglund-2

Sätt den gärna i en gammal sliten patinerad lerkruka. Knyt ett tjärsnöre runt kanten för att förhöja dess enkla skönhet.

Lycka till / Victoria

 

Bilden är ur ’En Trädgårdsmästares Väg’. Foto Lena Granefelt.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0