LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Söndag och amaryllis

2017-01-15 | Lökar, Min trädgård, Victoria Skoglund

Söndagar försöker jag hålla helt arbetsfria förutom bloggen då förstås. Äter frukost, läser tidningen och ser på nyheterna i lugn och ro. Idag tittade solen fram och jag fick lite vårkänslor. Jag hade tänkt åka och träna, men har ont i axeln och gjorde min sjukgymnastik hemma istället. Små små övningar som ska stärka upp muskler och leder igen. Inte hade jag förstått att det skulle vara så lång rehabilitering efter en axeloperation.?

Tog en kort promenad och åkte sedan och köpte färgprover till vår övervåning som slagits upp till ett enda stort rum. Johan har platsbyggt nya garderober som nu ska målas. Tror det kommer att bli en blågrön färg. Ska visa er bilder när det börjar bli klart.

Jag börjar längta efter trädgården och jorden. Har nästan inget grönt alls hemma förutom några amaryllisar som blommar i fönstret.

Strax innan jul satte jag ner en limegrön sort som jag tyvärr inte vet namnet på i en stor gammal mortel.

Vacker i sin enkelhet, men saknar doft.

Däremot så doftar den fyllda vita ’Jewel’ med en lätt nyans av citrus. Jag älskar den här sorten och sätter flera stycken lökar varje år i gamla lerkrukor. Tar fram dem ur förrådet med jämna mellan rum så jag får blomning under julen och hela vårvintern.

Den påminner nästan om stora vita näckrosor.

Ibland tycker jag det är lite svårt att blogga vintertid. Den är ju baserad på trädgård och växter men det händer ju inte så mycket därute just nu. Jag har ju heller inget växthus att börja så i och bor i ett litet hus där jag inte får plats med frösådder. Men ha tålamod kära läsare. Snart kommer våren och jag lovar mer grön inspiration. Däremot så har vi ett rikt djurliv utanför huset. Idag besökte herr hackspett talgfröbaren tillsammans med talgoxarna. Omåttligt populär är den som ni ser. Kan beställas här.

Vi blir alltid så fulla av skratt ner fröken Ekorre kommer på besök. Ivrig, hungrig och självsäker äter hon hasselnötter och jordnötter upp och ner i trädet utanför köksfönstret.

 

Hoppas ni haft en fin helg. / V

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0