Jag har varit krasslig några dagar, men är nu på benen igen. Mycket gäster som kommer och går i huset. Idag bakade jag ett nytt recept jag hittat i en äldre lantlivstidning som blev otroligt god. Fick dela ut receptet till alla som var här på fika.
8-10 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl Maizena majsstärkelse
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk finmortlad kardemumma
Mascarponekräm
3 dl vispgrädde
250 gr mascarpone
finrivet skal av 1 citron
Saft från en citron
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1 ask med hallon eller jordgubbar
Värm ugnen till 225 grader
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 7 minuter.
Ta ut kakan och vänd den uppochner på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på det övre pappret så lossnar det lättare.
Citronkräm:
Vispa grädden. Riv skal och pressa ur saften ner i grädden tillsammans med sockret. Blanda i mascarponen till en kräm. Bred ut krämen på den avsvalnade kakan och tryck ner bären försiktigt. Rulla ihop. Garnera med krasse blommor och blad, skär upp och ät!
Fler av mina favoritrecept hittar ni här.
Kram V