LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Snödroppar ’In the green’

2018-02-13 | Lökar, Victoria Skoglund

Ni kanske har läst om att det går att köpa färska lökar av snödroppar om våren. Mycket vanligt i England och är bästa sättet att lyckas med att få dem att etablera sig. För sexton år sedan tog vi hem snödroppar från England som blev en succe. Nu har vi fått hem färska mycket fina lökar i kruka och buntar inlindade i tidningspapper från Holland.

Om ni hittar lökar av snödroppar i era handelsträdgårdar nu ska ni köpa dem! Det finns dock ett begränsat utbud och kan vara svårt att få tag på.  (Bättre än ofta för torra lökar om hösten.) Det gör inget om de blommat över, utan det är själva löken man vill komma åt. Förvara dem svalt eller rumstemperatur och låt lökarna ligga i lätt fuktig jord tills tjälen gått ur marken och ni kan plantera ut dem.

Turkisk snödroppe, Galanthus elwesii får bredare blad än den klassiska Galanthus nivalis. Den sprider sig villigt med både frön och sidolökar. Snödroppen är lättodlad och trivs på de flesta jordar, även om några undantag förstås finns bland de ovanligare sorterna. De kan växa i både soligt och skuggigt läge. De blommar dock längre på svalare växtplatser. Läs mer och beställ här.

Turkisk snödroppe I Victoria Skoglund

Den ljuvliga fyllda Galanthus ’Hippolyta’ liknar en liten grönvit ros. Det är en av mina favoriter! Den sprider sig dock inte, utan måste delas efter blomning till förökning. Jag brukar gräva upp plantor och linda in i tidningspapper som en exklusiv present till mina trädgårdsälskande vänner. Snödroppar doftar svagt av honung.

Klicka här för att beställa den.

Vi har också fina lökar av vintergäcken, som också mår bättre av vårplantering. Läs mer här. 

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0