LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Slideranka på järnklot

2016-08-28 | Min trädgård, Terrassen, Victoria Skoglund

Stor slideranka, Muehlenbeckia complexa

Skatten bland krukväxterna är sliderankan som också brukar kallas ’plättar i luften’. Slingrande, otämjbar med grenar smala som koppartråd och små gröna runda blanka blad trär jag upp den på mitt stora järnklot. En växt som jag kombinerar i det oändliga. Tycker inte om att torka ut och jag ger flytande näring och jämn bevattning under hela tillväxtperioden. Den står ljust och med skydd från de starkaste solstrålarna. Det är en krukväxt som repriserar i mitt hem varje år.

plättar-i-luften

I november släpar jag in den i vårt kalla mörka garage. ( där kan det ibland bli minusgrader ). Lindar in den i flera lager bubbelplast. Den får inget vatten under vintern. När den börjar bilda nya blad börjar jag vattna försiktigt igen. Tar ut den i mars/april beroende på väder.

järnklot1

Jag har hört att de mer tjockbladiga med svarta grenar klarar vintrarna i Skåne utomhus, men kanske är det bara ett lockande rykte?

Finns även i 50 cm 1600.- , 75 cm 1900.- ( skruvar ingår ej )
Vi säljer dem i butiken på Zetas Trädgård och i vår e-butik. Begränsat antal så först till kvarn gäller.

klematis

På Zetas har vi låtit en mörkt violett klematis ’Romantica’ klättra upp i klotet. Kan också övervintra svalt/kallt inomhus eller under tak.

271

Jag låter även den växa vild och yvig i mina krukor. Här står den tillsammans med bivänlig och mintdoftande stenkyndel och rödbladigt judasträd.

Kram v

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0