LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Skuggtåliga växter på Tv4

2016-05-27 | Perenner, TV4, Växter, Victoria Skoglund

Imorgonbitti är jag med i Nyhetsmorgon på Tv4. Här är tiderna kl 7.58 , 8.24 , 9.49 och 10.38.

Jag svarar på tittarfrågor under hela morgonen. Välkomna in med era funderingar, jag försöker svara på så många jag hinner. Mejladressen talar Jesper om imorgonbitti.

Det handlar till största delen om att skapa magi i den skuggigare delen i trädgården. Jag kan nästan tycka att det är här min trädgård bjuder på de vackraste växterna.

1047

Dessa växter trivs i skugga och har också tagit med till studion:

Hasselört ( finns i webbshopen )

Vit sockblomma ( finns i webbshopen )

Jätterams

Gaffelolvon

Funkia ’Patriot’ & ’Francee’ ( finns i webbshopen )

Stormhattsranunkel

Strutbräken

Stormhattsranunkel

 

 Stormahattsranunkel

En förnämlig dam som likt vita rosor svävar i min vita rabatt. Blommorna är relativt små, men mängden av dem gör att de uppfattas som en vitblommande äng. Mörkt gröna handflikiga blad förhöjer dess skönhetsvärde. Hon växer vild på fuktiga ängar i centrala och västra Europa. Tillsammans med den vita narcissen, Narcissus ’White Wings’ som klarar något fuktigare mark så blir detta parförhållande samstämt och kärleksförenat. Som underkjol planterar jag den vitkantade funkian Hosta fortunei ’Francee’ med något lancettliknande blad. Andra växter som väl skulle kunna paras ihop med denna förnäma dam är den vintergröna spetsbräken Polystichum setiferum ’Herrenhausen’. Njutningstiden är lång i ett skuggigare läge och inte alltför torrt. Hon brukar nå en höjd av femtio centimeter.

Storrams

Läs mer om jätteramsen här.

Trevlig helg / V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0