LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Skördetid och septembersol

2017-09-24 | Lökar, Min trädgård, Perenner, Växthus, Victoria Skoglund

Idag har jag varit ledig och njutit en stilla dag hemmavid. September har visat sin allra vackraste sida. Vindstilla sjö och guldig varm sol. Jag älskar hösten och den höga luften. Dimman som lättar på morgonen och doften av fuktig jord.

Min lycka över växthuset har väl inte undgått er? Jag tillbringar mycket tid därinne. Plockar en liten skål med tomater varje dag. Sista gurkan tog jag ner igår. Melonerna har stannat av..tror inte de hann bli mogna. Ska låta dem hänga ett par veckor till innan jag plockar dem.

De blå blommorna utanför växthuset heter anisisop. Ni hittar dem här. ( Det är inte för sent att plantera nu. Plantorna håller hög kvalitet såhär års. )

Den godaste och absolut sötaste tomaten heter ’Sungold’. Sorten ’Brandy Wine’ fick gigantiska frukter. Smaken är helt ok. Vinbärstomaterna tycker jag är gasnka smaklösa, men mycket charmiga. Den gula pärontomaten minns jag inte vad det var för sort. Har slarvat bort etiketten.

Det är många som frågar var vi köpt tegelgolvet. Det kommer från Stiltje. Växthuset har vi köpt från Swedengreenhouse.

Tänk att vi fick fem klasar med druvor redan första året. Sorten heter ’Frankenthaler’ och tror det är den godaste jag någonsin smakat. Rekommenderas varmt om man har växthus eller inglasat uterum eller balkong.

Utanför växthuset glittrar judasträdet i höstskrud. Jag övervintrar det i vårt ouppvärmda mörka garage ( utan  vatten ).

Jag tycker om tidlösans enkla violetta blommor. Låter dem blomma på ett fat innan de stoppas ner i jorden. De rostiga järnfaten är på kampanj just nu. Klicka här.

Tidlösan är giftig så håll undan från barn och djur. Köp tidlösalökar här.

Önskar er en fin söndagskväll.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0