LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Skördar gula vaxbönor

2015-09-16 | Köksträdgården, Privat trädgård, Victoria Skoglund

Nu har jag skördat min gula vaxbönor. Det blev inte så många men de var otroligt goda.  Det var så kallt i våras och jag fick så om bönorna. Vi kokade dem i lätt i saltat vatten och åt dem med stor njutning. En gudomlig sallad tillsammans med potatis och broccoli som vi äter ofta till både fisk och lamm. Receptet hittar ni här.

025

Men visst såg det lovande ut i våras med både fiberduk och allt..

Min respekt för bönderna har aldrig varit större. Tänk vad både sniglar, jordloppor och frost kan göra med en efterlängtad skörd.

Victorias Trädgård

Men trots både skadeinsekter och skyfall så har trädgården varit otroligt frodig i sommar. Tycker det är så fint när septembersolen lyser över de klippta rödvidkloten på kvällarna. Den röda perukbusken är så otroligt vacker i motljus och anisisopens blå högresta blommor.

Jag vill tipsa om de fina buskstöden i bambu som vi precis fått hem till Zetas. Mycket snyggare än de gröna i metall. Dessutom åldras de vackert i trädgården. De känns mer levande och naturligt mot växterna..

buskstöd i bambu

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0