LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sippor till salu

2017-04-06 | Blandat, Victoria Skoglund

Finns det något vackrare en en solbelyst matta av vitsippor om våren? Jag tror inte det. Precis som i naturen kan man använda sippor som marktäckare under buskar och träd i våra egna trädgårdar. De trivs på något fuktigare marker och helst i vandrande skugga. Så här års sträcker de sig upp över jordytan och vänder sina ansikten mot solen. För att sedan vissna ner och lämna plats till andra blommande växter. De övervintrar under marken i sammanlänkade jordstammar, för att på nytt nästa vår träda upp och bjuda romantik igen.

På Zetas har vi många olika sorter i vårt sortiment. Jag vill belysa att det är nu försäljningen sker och inte under sommaren, då är allt slutsålt. Utbudet är begränsat och de riktigt fina sorterna får vi bara ett fåtal av.

På bllden syns den ljusblå vitsippan Anemone nemorosa ’Robinsoniana’. En sort som jag tycker är både lättodlad och vacker. Den sprider sig villigt om den trivs och sägs vara härdig i hela landet. Den önskar fuktighetshållande jord i sol till halvskugga.

Jag har planterat den i en gammal kakform så att jag får njuta dess blomning inomhus några dagar. Så snart blomningen är över så gräver jag ner den i trädgården.

Bild från Zetas sippavdelning.

Ungersk blåsippa

I våra gamla ekfat har vi planterat upp vit balkansippa, med rosa penseer och fyllda vita tulpaner.

Välkommen in och hälsa på i helgen och botanisera bland sippor och blommande primulor.

/ Victoria

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0