LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sätta lök i kruka eller låda

2019-09-14 | Blandat, Lökar, Odla i kruka

Det är lätt att lyckas med lök i kruka. När jag tömmer sommarblommorna efter första frostnatten så sparar jag bottenjorden och blandar upp med ny jord och vattnar igenom med Zetas mikrober. Detta för att stärka upp och vitalisera jorden och göra rotningen effektivare.

 

Jag har provat många olika sorter genom åren och vill visa er några bilder och beskrivningar.

 

Den här röda tulpanen med plommonfärgade stjälkar heter ’Couleur Cardinal’. Den blommar länge i slutet av april och vi säljer lökarna endast i lösvikt i butiken på Zetas.

I den stora järnlådan blommar den svarta tulpanen ’Queen of Night’ tillsammans med löjtnantshjärtan. Ni hittar den här. 

Den här sirliga och romantiska tulpanen heter ’Groenland’. Den blir ganska hög så sätt den lite djupare så att krukkanten blir ett naturligt stöd till stjälkarna. Ni hittar den här. 

I det stora trätråget planterade jag den vita Narcissen ’Ice Follies’. Jag planterade även ner några gullvivor ihop med dem.

Ni hittar den här. 

Såhär gör du:

Bottna en kruka med hål i botten med krukskärvor eller lecakulor. Fyll på två tredjedelar med jord. Sätt ner lökarna tätt, men utan att de nuddar vid varandra. Fyll på med jord och vattna igenom. Gärna med 1 msk av Zetas mikrober i vattnet. Därefter ställer ni krukorna under ett takutsprång, en trapp ett garage eller förråd. De kan stå mörkt utan vatten och minusgrader hela vintern. Ta fram dem i mars-april beroende på väder. De behöver inget vatten, utan låt naturlig nederbörd sköta bevattningen. Glöm inte att märka upp krukorna med etiketter.

I våras blommade narcisserna ’Thalia’ i växthusets lådor. Läs mer här. 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0