LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sätt kungsängslilja nu!

2017-09-03 | Lökar, Victoria Skoglund

Man kan köpa både kungsängsliljor på hösten och våren. Mest prisvärt är att köpa knölar på hösten då man får en hel påse ( 15 st knölar 49.- ) till skillnad mot en krukodlad planta på våren med 5-6 knölar. Det som är viktigt att veta att dessa knölar är färskvara och man böra köpa dem så tidigt på hösten som möjligt.

Ligger de för länge i sina påsar i butiken eller hemmavid torkar de in och är inte lika rotningsvilliga.  Det är alltså dags att stoppa dem i jorden nu!

Hos mig växer de under en häggmispel i lätt fuktig jord om våren. De har spridit sig både med frö och sidolökar. Tredje året hade jag fått dubbelt så många. Viktigt är docj att jorden inte är blöt, då ruttnar de. Det går att odla dem i kruka, men tycker de klarar sig bäst i marken. Kungsängsliljan är mycket härdig och jag har läst att den klarar sig långt upp i Sverige. Den ratas av rådjur och harar.  Sinnligt vacker att sätta i en smal vas eller i ett glas för att njuta dess schackrutiga kjol inomhus.

Ni hittar färska nyuppackade knölar i Zetas E-handel och butik. Klicka här!

Och det är nu de ska sättas och inte i oktober!!

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0