LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Sätt inte ut pelargoner och tomater ännu..

2018-04-18 | Inspiration, Odla i kruka, Sommarblommor, Victoria Skoglund

Den här veckan ska det bli varmt. Men jag vill ändå uppmana till att inte plantera ut pelargoner, tomater eller andra sommarblommor ännu. Det kan fortfarande bli mycket kallt och de tål inte nattfrost.

Njut istället av vackra vårblommor som penseer, lökväxter och gyllenlack.

Jag har planterat en röd gyllenlack i min stora koppartunna. Hade samma förra året och den blommar tacksamt ända in i juni . Klipper man bort blom/fröställningarna så kan den blomma om i ett nytt flor under sommaren.

Gyllenlack är en av de tidigaste utplanteringsväxterna på våren. Blommar från april till juni på upprätta stjälkar med blommor i härliga nyanser. Blommorna doftar mer eller mindre beroende av sort. Den kan bli upp till 50 cm hög. Den tål kyliga nätter. Blir det flera minusgrader bör man lägga över en skyddande fiberduk eller ta in krukan.
Gyllenlack är egentligen en tvåårig växt som man ofta kan se i England där den övervintrar och frösprider sig,  och blir som en liten buske.

Om ni inte har provat den tidigare så tycker jag det är dags. Det finns en tvåfärgad sort som är lite ovanligare. Den doftar helt ljuvligt av violpastiller och anis. På Zetas har vi den ibland , men min kollega Susanne säger att den är svår att få tag på. Igår hade vi en som skiftade i violett och aprikost. Underbar!

Jag ger en svag dos av Zetas flytande gödsel varje gång jag vattnar. Den bildar då nya knoppar ända fram till sommaren. Klicka här. 

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0