LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Så rosenskära ’Cosimo Collarette’

2020-03-02 | Fröer, Odla i kruka, Sådd, Sommarblommor, Victoria Skoglund

Så rosenskära ’Cosimo Collarette’

Många drömmer om att odla blommor som är vackra att plocka till buketter. Rosenskäran är en underbar och mycket lättodlad växt som ni kan så direkt i pallkragar, krukor eller i rabatten. Den älskas av bin och fjärilar. Ju mer man plockar desto fler knoppar bildas under hela somma

Det är dags att så när jorden blivit uppvärmd från april-maj beroende på väder. Ni som bor längre upp zon 4 bör vänta till mitten av maj, beroende på vädret förstås.

Det går förstås att fröså den inomhus redan nu om man önskar tidigare blomning. Men har ni precis som jag ont om plats får man prioritera.

På bilden ser ni den fyllda rosenskäran ‘Cosimo Collarette’ som jag sådde i mina stora kökslådor. Det blev så mycket plantor att jag planterade om både korgarna utanför växthuset och till ekfatet på bastubryggan.

Ni hittar frön till den här

Rosenskära är en växt som inte vill ha för mycket kväverik näring. Jag vattnade endast med sjövatten och Zetas jordmikrober som istället vitaliserar jorden och stärker växten. Jag duschar och vattnar även mina rosor och pioner med jordmikrober för att förebygga svampsjukdomar.

Klicka här.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0