Här kommer receptet på den fantastiskt goda rotsellerisoppa jag berättade om i senaste poddavsnittet. Tricket är att baka äpplen och rotsellerin i ugnen.

Räcker till cirka 4 portioner.

 

1 rotselleri ca, 350gram

2 st äpplen, skalade och urkärnade

  • 1 msk olivolja till rostning
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten, kallt
  • 2 tärning(ar)grönsaksbuljong
  • 1 st citron saften från en liten
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 dl cremefraiche

  • Gör så här:  
    • 25 gram smör
    • 0,5 dl rostade hasselnötter, grovhackade
    •  Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort skalet från rotsellerin och dela den i mindre bitar. Skär äpplena i stora klyftor. De ska vara större än rotselleribitarna eftersom de mjuknar snabbare i ugnen.
    • Lägg rotsellerin och äpplena i en ugnsform, ringla över olja och låt rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20–30 minuter beroende på hur stora bitar du har.
    •  Koka upp crème fraiche, grädde, vatten och grönsaksbuljong.
    •  Häll över den rostade rotsellerin och äpplet i kastrullen och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten tills du har den konsistens du önskar.
    • Bryn smöret och vänd i de hackade hasselnötterna.
    •  Servera soppan och avsluta med att ringla över lite hasselnötssmör.
    • Receptet på Jennys tomatpaj hittar ni här.  
    • Smaklig spis!

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X