LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Rosenskära och sommarljus

2015-06-11 | Inspiration, Sommarblommor, Victoria Skoglund

Tror aldrig jag har väntat så länge med att plantera sommarblommor. Det har varit så kallt och blåsigt. I vanliga fall så brukar jag sätta ut dem i mitten på maj, men den här gången blev det juni. I år tror jag temat blir vitt och ljusa pasteller i krukorna.  Jag är inspirerad efter Englands resan där de blandade mycket växter i kärlen. Tror jag ska plantera ett av ekfaten i ’Cottage Garden’ stil.

Rosenskära

I den stora bruna järnurnan har jag planterat jätteverbena, vit rosenskära och vitt sommarljus. Jag har blandat dem i ett ostyrigt mönster.

De storbladiga lammöronen satte jag som en krans runt om. De är ju perenner så dessa kommer jag att gräva ner i rabatten i höst för övervintring.

Rosenskära

Jag har såklart borrat stora hål i botten så att vattnet kan rinna ut. Jag använder Urnjord som jag blandat upp med några skopor Biokol. Min kollega Jesper tipsade mig om det, och säger att det växter så det knakar hemma hos honom.  Jag brukar även strössla några matskedar Chrysan  tre till fyra veckor efter plantering som extra gödsel. Biokolen har en förmåga att hålla vatten och näring tills dess att växterna behöver det. Jag känner mig nyfiken på resultatet.

Har även planterat en till kruka utan Biokol för att jämföra tillväxten och blomningen.

Fler sommarblomstips från förra året.

Nu hoppas jag på sol och värme.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0