LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Rosa svartöga i växthuset

2022-05-09 | Odla i kruka, Terrassen, Växthus, Victoria Skoglund

För ett par år sedan hade jag en rosa svartöga som klättrade upp längs med kaminen. ( Nej, jag eldar inte på sommaren ). Jag tycker det är en förnämligt fin klätterväxt. Den blommar hela sommaren med rosa enkla blommor med svart botten. Första veckorna står den lite still och stampar. Men när den väl rotat sig, så sätter den fart och växer flera centimeter varje dag.

 

Den vill växa i näringsrik jord och jag vattnar den flera gånger i veckan om det är riktigt varmt ute. Ge den flytande näring vid var tredje vattning så blommar den långt in på hösten. Jag vet att många har lyckats övervintra den i ett svalt ljust fönster. Jag har dock aldrig försökt utan ser den som ettårig.

Vi har fått hem mycket fina höga plantor ( dock begränsat lager, se bild nedan.  ) och vi skickar dem i ett stort paket direkt hem till dörren.

Beställ här. 

I Zetas handelsträdgård finns det både rosa och röda svartöga just nu.

Den röda svartögan hade jag klättrandes i full sol på en hög järnspalje på terrassen. Den tar sig upp på egen hand med små slingrande trådar.

Svartöga klarar även norrläge, blir dock på bekostnad av färre blommor.

 

Lycka till / Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0