LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Övervintra rönnsumak

2014-09-02 | Odla i kruka, Övervintring, Terrassen

I våras planterade vi upp solitärer av Rönnsumak i stora ekfat.  Jag får många frågor om övervintring av alla växter som står i krukorna på terassen . Alla fleråriga växter som lönnar, alunrot, ormhassel m,m tar jag in ett mörkt garage som ej är uppvärmt. Det blir alltså riktigt kallt på vintern. Eftersom de är i vila, står kallt och mörkt får de heller inget vatten. Jag har dessvärre inte plats för rönnsumaken i garaget. De kommer att lindas in i liggunderlag och bubbelplast. Det är endast ekfatet och rötterna som jag värmer med extra material. Den förra milda vintern var inga problem, men vårvintern 2013 var en katastrof för nästan alla mina växter som stod kvar ute. Det är bara att hålla tummarna för en mild vinter denna gång.

Rönnsumak

I korgen växer den lågvuxna jätteverbenan ’Lollipop’. Den tål frost och är mycket vacker i kruka så här års. Gauran har blommat precis hela sommaren, en ettårig växt som jag mer än gärna vill rekommendera. Den blåblommande växten är heliotrop.

 

Rönnsumak

..och ni vet väl att det går bra att plantera i September?

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0